דג סלמון במרינדה, מפתיע כמה פשוט

מתכון קל ומהיר הכנה של דג סלמון בתנור.
מוגש בקערה א-סימטרית בגוון אוקיאנוס.


מתכון מנצח ב- 15 דקות

כמעט בכול ערב שבת, דג הסלמון מככב אצלי על השולחן.
אני מכינה אותו בשלוש גרסאות- מרוקאי חריף (איך לא), גרסת חריימה וגרסת תנור.
את גרסת התנור אימצתי כשהילדים היו קטנים ואין זמן כי צריך להספיק הרבה…

אז הנה מתכון מנצח ב- 15 דקות הכנה.
את המרינדה אפשר להכין מספר ימים מראש ולשמור ליום הבישול.
דג ומרינדה מוכנה והנה יש לך מנה שתמיד תקצור מחמאות.


דג סלמון בקערה אסימטרית בגוון אוקיאנוסדג סלמון בקערה אסימטרית בגוון אוקיאנוס

מצרכים:

4 מנות דג פילה סלמון

למרינדה:

- צנצנת זכוכית שתתאים לכ- 200 מ״ל מרינדה.

8 שיני שום מקולפות
5 עלי בזיליקום- מסוג מג׳יק (יותר קשוחה וגם בגלל החריפות)
ענף טימין
10 עלי רוזמרין
10 עלי אורגנו
5 עלי מרווה

     את כל אלו אני מגדלת בעציצים במרפסת. ככה העלים תמיד זמינים לי.
- צרור כוסברא קטן קצוץ - לא נכנס לצנצנת.

     מכניסים הכל לצנצנת (פרט לכוסברא) וממלאים בשמן זית עד הטופ. סוגרים ומניחים על השיש.    
את המרינדה אפשר להכין שבוע מראש. השמן יספוג את הטעמים של עלי התבלין.

 בנוסף,

- מלח אטלנטי גס
- פלפל שחור גרוס


הוראות הכנה:

מניחים את הדג בסיר רוסטר לתנור.
מוסיפים למרינדה את הכוסברה
ומוזגים על נתחי הדג. מעסים היטב מכל הכיוונים.
גורסים מעל פלפל שחור ומפזרים מלח אטלנטי.
משרים לשעתיים. (חשוב לחכות. לא פחות משעה לספיגת הטעמים בדג).
מחממים תנור ל 210- מעלות.
מדליקים אש גבוהה, מוציאים את שיני השום מהתבנית. צורבים את תחתית הדג כ 3- דקות.
מחזירים את שיני השום אל הנתחים - לא לשכוח!
מעבירים לתנור לעוד כ 10- דקות עד לקבלת גוון שזוף.




מגישים עם פלפלים חריפים, ירקות ואורז מלא.

(בצילום לא מופיעים שיני שום, אופס כי שכחתי להחזירם).


בתיאבון!




רוצים לדעת מה חדש לפני כולם?

הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.