הכיף בהכנת פסטה שלא קיים חומר גלם שאי אפשר לעשות ממנו רוטב עבורה.
בהכנת פסטות אין מקום לשמרנות והיצמדות למתכונים ואני ממש מתה על זה.
שני רוטבי בסיס ביתיים תמיד נמצאים אצלי במקרר.
ראשון זה רוטב עגבניות על בסיס שום, טימין, אורגנו ובזיליקום טריים ושמן זית.
רוטב שני הוא רוטב פסטו- על בסיס שמן זית, שום, צנוברים קלויים או אגוזי מלך.
כששני אלו במקרר, מלאכת הכנת הפסטה כבר נעשית יותר פשוטה.
עבור המתכון הבא ,יש להצטייד ברוטב עגבניות בסיסי.
1 חב׳ פסטת דורום קצרה- פנה/ ריגטוני/ פוזילי, מבושלת על דנטה.
כוס רוטב עגבניות בסיסי (כמצויין למעלה )
4 זוקיני בינוניים, חתוכים לפרוסות עבות
2 חצילים חתוכים לקוביות גסות
אשכול עגבניות מנומרות חתוכות לרבעים
1 חב׳ גבינת פטה %16, מפוררת גס
עלי אורגנו טריים קצוצים
עלי בזיליקום טריים קצוצים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס
שמן זית
הוראות הכנה:
מחממת תנור ל- 190 מעלות
בקערה גדולה, מערבבת קלות את קוביות החציל עם מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית.
מפזרת על תבנית תנור
נכנס לתנור, כ- 30 דקות/ עד השחמה.
בסיר רחב שופכת את רוטב העגבניות, מביאה לרתיחה.
מוסיפה שמן זית, קוביות זוקיני, מלח ופלפל.
על אש בינונית כ-10 דקות.
מוסיפה לסיר את קוביות החציל לעוד 2 דקות.
מוסיפה את עלי התיבול.
שופכת מעל הרוטב את הפסטה, מערבבת קלות.
מגישה בקערה אובלית או עגולה אסימטרית.
מוסיפים את רבעי העגבניות בערבוב קל.
מפזרת מעל גבינת פטה מפוררת.
בתיאבון !
רוצים לדעת מה חדש לפני כולם?
הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.