את הפשטידה הזו מבית אמא אני זוכרת בעיקר מחודשי הקיץ.
חוזרת מ"צלייה" בחוף הים וכבר במדרגות קומת ביתי היה אפשר להריח את הצ'יפס שטוגן ואת הריח המוכר של חביתת צ'יפס עבה במיוחד.
עשרות שנים אחרי אני מכינה אותה בשדרוג קל והיום זה פשוט כי יש צ'יפס "תפוגן", טוב, נכון שאין כמו צ'יפס מטוגן עבודת יד אבל אנחנו דור של הקלות עם קיצורי דרך במטבח היכן שאפשר.
כ- 1 ק"ג צ'יפס תפוגן אפוי בתנור מראש, 10 דקות פחות מהוראות יצרן.
5 כרישות דקות או 3 גדולות עבות חתוכות לאורך ואז קצוצות לקוביות כמו בצל
מוקפצות בשמן זית במחבת כ-4 דקות.
4 עלי מנגולד גדולים, החלק הירוק בלבד ללא העורק המרכזי הלבן, קצוצים לרצועות של כ-1 ס"מ
6 ביצים טרופות בקערה
תיבול - מלח גרוס, פלפל שחור גרוס
בקערה גדולה מניחים את הצ'יפס האפוי, מוסיפים את הכרישה והמנגולד המוקפץ, מתבלים במלח ולפלפל.
מערבבים קלות.
כשהתערובת לא חמה מדי, שופכים מעל את הביצים הטרופות, שוב מערבבים קלות.
שופכים את הבלילה אל מחבת קוטר 26 ס"מ. מיישרים גובה עם תרווד.
מטגנים בחום בינוני נמוך כ- 20 דקות.
בודקים מדי פעם שהפשטידה לא נדבקת בתחתית.
עם התייצבות הנוזלים, הופכים בזהירות לצד שני עם צלחת גדולה ומטגנים כרבע שעה- עשרים דקות נוספים.
* לחלופין אפשר גם להכין אותה בתנור עם תבנית עוגה משומנת בחום של 180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
לחתוך לשמונה משולשים ולהגיש חם.
* ממליצה להגיש עם סלט ירקות גדול
בתיאבון!
הצטרפו לניוזלטר שלי ואחת לתקופה אשלח לכם עדכונים על פריטים חדשים, סיפורים מאחורי הקלעים וגם על הטבות ומבצעים חמים.